Välkommen till hemsidan om Märta – hästflickan som egentligen är rädd för hästar!
Märta berättar i böckerna om kärleken till hästar, livet i stallet, känslor och vänskap.
Nybörjarläsaren får också en del fakta på köpet.
Böckerna är skrivna och illustrerade av Erika Eklund Wilson och kan läsas av såväl hästbitna som hästrädda.
Märta – hästflickan som är livrädd för hästar!”Jag heter Märta. Jag har blivit helt tokig i hästar! En dag på väg hem från skolan, såg jag en flicka som red på en silvrig häst. Då knäppte det till i mig!”


Så börjar berättelsen om Märta som blir hästflicka – eller blir hon det? Hästflickor ska ju vara så bestämda. Men en drömmare måste väl också få älska hästar?


Märtaböckerna ingår i bokförlaget Bonnier Carlsens serie Lätt-att-läsa. Böckerna handlar om Märta som börjar rida. De handlar om kärleken till hästar, livet i stallet, kompisarna, rädslan och glädjen. Nybörjarläsaren får också en del fakta på köpet. Böckerna är lättlästa och har många bilder i färg.


Böckerna är skrivna och illustrerade av Erika Eklund Wilson och kan läsas av både hästbitna och hästrädda.


Det finns hela sjutton böcker om Märta: Märta börjar rida (2009, ) Märta galopperar (2009), Märta rider vilse (2010), Märta på hopptävling (2010), Märtas hästbok (2011), Märta och Silverhästen (2012), Märtas hästsommar (2012), Märta och stallkompisarna (2013), Märta på ridläger (2014), Märta och sagohästarna (2015), Märta och islandshästarna (2016), Märta på turridning (2017), Märta och storhästen (2017), Märtas stalljul, Märta rider ut (2018), Märta och hemlisen (2019) och Märtas otursdag i stallet (2020). 

Det finns också en Pixibok: Märtas luciatåg (2019)


Märtaböckerna finns även som ljudböcker.

Underhållande lyssning med extra mycket ljud och fin inläsning av Philomène Grandin.

De är utgivna på Bonnier Audio.